Wat kost een gemiddelde verhuizing met een verhuisbedrijf?

Een verhuizing met een verhuisbedrijf kan honderden tot duizenden euro’s kosten. De exacte kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Maar wat kost een gemiddelde verhuizing met een verhuisbedrijf en welke factoren bepalen op welk bedrag je uitkomt?

Wat kost een gemiddelde verhuizing?

Een verhuizing kost gemiddeld tussen de 400 en 2500 euro. Een grote range dus. Dat komt doordat de prijs van het verhuisbedrijf sterk afhangt van diverse factoren, zoals het type woning, de hoeveelheid inboedel en de afstand tussen de oude en nieuwe woning. Ook bepaalt de hoeveelheid taken die je aan het verhuisbedrijf overlaat wat de kosten zullen zijn. Door deze factoren kunnen de gemiddelde kosten flink uiteenlopen.

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf?

Omdat de gemiddelde kosten erg afhankelijk zijn van jouw verhuis situatie, is het handig bij een aantal verhuisbedrijven een offerte aan te vragen om een goede inschatting te krijgen van de exacte kosten. Als het gaat om een verhuizing waarbij de inboedel al is ingepakt of er weinig inboedel is voor het verhuisbedrijf om te vervoeren, ben je gemiddeld tussen de 300 en 800 euro kwijt. Gaat het om een verhuizing waarbij de inboedel nog niet is ingepakt? Dan kom je wat hoger uit in de kosten en zal je ongeveer 600 tot 1000 euro kwijt zijn. De kosten kunnen worden verhoogd wanneer er sprake is van veel inboedel of als deze zware meubels bevat.

Wat bepaalt de kosten van een verhuisbedrijf?

Zoals eerder benoemd, zijn de kosten van een verhuizing met een verhuisbedrijf sterk afhankelijk van de een aantal factoren. Denk daarbij aan de hoeveelheid spullen die ingepakt en/of vervoert moet worden. Hoe meer spullen, hoe meer tijd en verhuizers het verhuisbedrijf moet inzetten om de verhuizing tot stand te brengen. Ook de afstand tussen je oude en nieuwe woning bepaalt de kosten. Hoe langer het de verhuizers kost om van A naar B te komen, hoe hoger de totale kosten zullen zijn. Daarnaast speelt het type woning ook een rol. Als jij bijvoorbeeld op een hogere verdieping woont, zal het verhuisbedrijf wellicht een verhuislift moeten inschakelen om de inboedel mee te krijgen. Dat zal ook in rekening worden gebracht. Tenslotte bepaalt de stad ook wat de kosten zullen zijn. De prijzen van verhuisbedrijven verschillen namelijk per regio. Kortom, het aantal uur en middelen wat het verhuisbedrijf investeert in jouw verhuizing zullen de totale kosten het meest beïnvloeden.

Hoe kun je kosten besparen?

Je weet nu dus dat de kosten van een verhuizing nogal kunnen variëren en welke factoren deze kosten beïnvloeden. Wil je zo veel mogelijk besparen op de kosten? Bedenk dan welke onderdelen van de verhuizing je in eigen handen kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de inboedel inpakken en de meubels vooraf demonteren. Dat kost de verhuizers minder tijd, waardoor jij lager in kosten uitkomt. Daarnaast is het ook aan het raden op een doordeweekse dag te verhuizen. In het weekend zijn verhuisbedrijven duurder, omdat de verhuizers recht hebben op weekendtoeslag. Het is tenslotte handig om een verhuisbedrijf te kiezen uit je eigen regio. De verhuizer legt dan minder kilometers af om bij jou te komen. Zo bespaar je op de voorrijkosten.

Taxitransport.eu
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart