2023 Acura Integra debuteert in prototypevorm

In augustus van dit jaar maakte Acura veel enthousiastelingen enthousiast toen het aankondigde dat het iconische Integra-naambord terugkeert in zijn line-up. Vandaag geeft het bedrijf ons onze eerste blik op het model in prototypevorm, samen met enkele voorlopige details.

Het Integra Prototype geeft een voorbeeld van een productieversie die later zal verschijnen, maar zelfs in deze vorm ziet het er goed genoeg uit om als productieklaar te worden beschouwd. Natuurlijk mogen we, net als het Civic Prototype hiervoor, hier en daar wat kleine aanpassingen verwachten wanneer Acura het uiteindelijke product onthult.

De nieuwe Integra, gebaseerd op de huidige Honda Civic van de 11e generatie, is ontworpen in Japan en heeft een fastback-vorm met vier deuren en een aflopende daklijn. Aan de voorkant vinden we Acura’s frameloze Diamond Pentagon-grille die voor het eerst werd gezien op de Type S Concept, geflankeerd door slanke Jewel Eye LED-koplampen met de “Chicane” LED-dagrijlichtsignatuur van het bedrijf.

Verder naar beneden is er een zeshoekige lagere inlaat die in de mistlampen en verticale ventilatieopeningen op de hoeken van de voorbumper loopt. De motorkap krijgt ook prominente vouwlijnen, vergelijkbaar met wat je op andere Acura-modellen zoals de ILX, TLX, RDX en MDX zult zien.

Langs de zijkanten is een opvallende karakterlijn te zien die geleidelijk oploopt van de voorste wielkasten naar de achterste zijruiten, wat volgens Acura een moderne interpretatie is van de Integra-lijn. De slanke achterlichten aan de achterzijde krijgen ook de “Chicane”-verlichtingssignatuur, vergezeld door een kofferdekselspoiler, dubbele uitlaten en een diffuser-achtig element.

Het Integra Prototype is uitgerust met 19-inch 5-spaaks velgen in een matte afwerking, met Brembo-remmen met Indy Yellow-gelakte remklauwen erachter. Deze tint is ontleend aan de NSX en wordt ook gebruikt voor de rest van de carrosserie van de auto, waarbij Honda zegt dat de lak een eerbetoon is aan de Phoenix Yellow-afwerking die werd aangeboden op de Integra Type R 2000-2001.

Als contrast zijn de hoogglans Berlina Black-accenten aangebracht op het dak, de spoiler, de zijspiegelkappen, de achterbumper en de grille van de Integra. Een afbeelding op de onderdorpel toont de Integra-naam aan de zijkant van het voertuig. Oh, er is ook de in reliëf gemaakte Integra-naam onder de koplamp aan de bestuurderszijde en het achterlicht aan de passagierszijde – een knipoog naar eerdere Integra-modellen.

Voorlopig geen interieurfoto’s, maar Acura bevestigde wel dat de Integra van de vijfde generatie de eerste in de geschiedenis van het model zal zijn die een turbomotor krijgt. Meer specifiek is het een krachtige 1,5 liter-eenheid met VTEC, die zal worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een differentieel met beperkte slip.

Als deze opstelling bekend klinkt, is het vrijwel hetzelfde wat je krijgt met de nieuwste Civic Si. De VTEC Turbo-eenheid in Honda’s sportsedan levert 200 pk en 260 Nm aan koppel, maar Acura maakt de vermogenscijfers van de Integra voorlopig niet bekend.

De productie van de Integra begint volgend jaar in de Marysville Auto Plant in Ohio, en de auto zal volgend jaar bij de Acura-dealers aankomen. Het bedrijf zegt dat het “de unieke, ambitieuze maar haalbare marktpositie van het origineel wil blijven waarmaken”, dus de prijs van de Integra zal rond de USD 30.000 (RM125.040) liggen. Dat is meer dan de ILX die begint bij $26.500 (RM110.452) en de Civic Si die wordt verkocht vanaf $27.300 (RM113.786).

Houd er rekening mee dat Acura’s versie van de Integra aanzienlijk verschilt van een andere Integra met het Honda-embleem dat in september voor China werd onthuld – het is verwarrend, dat weten we. Het is niet bekend of de Acura Integra een exclusief model voor Noord-Amerika zal zijn of dat het ook op andere markten zal worden verkocht. Maar wat vindt u van de nieuwe Integra? Is het alles waar je op hoopte?

creditSource link

Taxitransport.eu
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart