Hachiroku-verslaving: een Levin die al 15 jaar in de maak is

15 jaar is een lang tijd om jezelf in een enkel project te investeren.

Ter vergelijking: hoeveel auto’s hebben u of uw vrienden in diezelfde periode doorgemaakt? Mijn nummer is maar vier. Ik neem graag de tijd met een auto, al heb ik het geluk dat ik door mijn leven buiten Speedhunters regelmatig in talloze nieuwe auto’s zit, wat die drang naar iets nieuws bevredigt.

Gerry Power heeft een nog langere affiniteit met Toyota’s. Toen hij deze auto oorspronkelijk kocht, was het zijn derde AE86. Toen was het een rode Levin met turbocompressor die op een bepaald moment tijdens zijn leven in Japan van een wit-over-zwarte Trueno was omgebouwd. Het plan was om ermee te rijden, maar een terminale motorstoring vroeg in het leven van de auto met Gerry maakte daar een einde aan.

In feite is waar je nu naar kijkt het resultaat van wat bedoeld was als een redelijk eenvoudige motorconstructie. Natuurlijk escaleerde de zaak.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-6

Wat vooral aan deze auto getuigt, is dat hij bijna 10 jaar geleden zo goed als af was voordat Gerry voor een decennium naar Canada emigreerde en de Levin in de opslag zette. Nadat hij vlak voor de Covid-pandemie definitief was teruggekeerd naar Ierland, werd de auto teruggevonden, werden de laatste dingen die moesten gebeuren aangepakt en werd hij hier voor het eerst geregistreerd.

Ik zal niet ingaan op het feit dat Gerry terugkwam uit Canada met een ander twee Toyota’s echter…

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-13

Voor de langste tijd was deze auto een soort mythe binnen de autogemeenschap van Ierland. Het was bekend dat het bestond, maar verdween toen Gerry verhuisde. Niemand wist echt wat ermee was gebeurd, of het bestond zelfs al 10 jaar. Dat was totdat het even werd uitgetrokken voor de Juicebox BBQ 2019.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-2

Ondanks dat het technisch tien jaar geleden is gebouwd, zou dit wel eens de piek Corolla kunnen zijn, zelfs in 2021.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-9

De tweedeurs ‘Zenki’ Levin begint aan de buitenkant en draagt ​​een volledige Origin Labo-kit met Crystal Body Yokohama-bogen, een Origin geventileerde carbon motorkap en Seibon carbon deuren. De carbon lipspoiler is een Vertex-item.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-15

Toen ik Gerry vroeg wat zijn favoriete onderdeel van de auto was dat anderen misschien over het hoofd zouden zien, wees hij zonder aarzelen naar de Shitsua carbon brandstofklep. Excuses aan degenen onder u die nog steeds een scheldwoordfilter gebruiken.

15-inch Work Equip 01s omwikkeld met 225/50R15 Yokohama Advan A052s frame 6-zuiger GReddy remmen en zijn bevestigd aan de naven met TRD wielmoeren. Zoals je zou verwachten, zijn de remleidingen van roestvrij staal gevlochten en Gerry’s favoriete remblokken zijn Endless CCA’s.

2021 86Fest Speedhunters Track-59

Even terzijde: de Levin is sinds de voltooiing al op het circuit gebruikt en Gerry’s doel is om in de nabije toekomst veel meer circuitdagen onder de banden te leggen.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-7

Vanuit het oogpunt van carrosseriebediening is de auto uitgerust met GReddy Type R-schroefsets, TRD-stabilisatoren, Ueo Style-draagarmen en binnen-/buitentrekstangen, Cusco-spanstangen, Megan Racing 4-schakelstangen en Nagisa Auto shakkitto-platen , panhard staaf en panhard toren beugel.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-35

De naadgelaste schaal profiteert van een Ueo Style 4-punts veerpootbrug, bomberstang en voorspatbordbeugels samen met een Nagisa Auto 3-punts veerpootbrug.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-24
2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-32

Er is ook de toevoeging van een volledig vertraagde 7-punts Cusco-rolkooi, die ons netjes naar de cabine brengt.

Het bijpassende rode Bride-interieur is afkomstig van de voormalige Bride D1 Grand Prix-auto (het verhaal van de wederopstanding van die auto is een eigen verhaal waard) en bestaat uit een paar Bride Brix-fauteuils met bijpassende rode achterbank, deurinzetstukken en zelfs het deksel van het dashboardkastje is door Bride zelf bijgesneden. Er is ook een 5-delige Bride-mattenset, samen met een Cusco-pookknop en een Nardi-suèdewiel met rode stiksels.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-31

Een overvloed aan meters sieren ook het interieur; TRD-items voor olietemperatuur, watertemperatuur, oliedruk, boost en een 80 mm toerenteller allemaal in een FRP Mekaru-pod. In het dashboardkastje bevinden zich een A’PEXi AVC-R-boostcontroller, een toerenbegrenzer en een Omori-uitlaattemperatuurmeter.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-18

Het echte feeststuk van de vergelijking is wat er onder de motorkap van koolstof op de loer ligt: ​​een ingebouwde turbo 4A-GE.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-23

Een AE101 4A-GZE-blok was uitgerust met Pauter X-beam-stangen met JE-gesmede zuigers voordat het werd gecombineerd met een gepoorte ‘big port’-cilinderkop uitgerust met HKS 272-graden nokkenassen, klepveren, nokkenschijven en distributieriem. Het tanken gebeurt via RC 550cc-injectoren, een Sard-brandstofdrukregelaar en Earl’s gevlochten brandstofleidingen.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-20

Aan een met Zircotec gecoat Trust uitlaatspruitstuk is een Trust TD05-18G turbocompressor met een Trust 35 mm wastegate bevestigd. Trust leverde ook de afblaasklep, luchtfilter, harde intercooler leidingen, koelvloeistof harde leidingen, GREX 13-rij oliekoeler, olieopvangbak en een verplaatste ruitensproeierfles. Waterkoeling wordt verzorgd met een Koyo twin-core radiator.

Gerry AE86 Extra-1

Afvalgassen worden via de achterkant van de auto afgevoerd via een Trust Drag Spec-achterkast die is gestempeld door de Drag Racing Association of Japan, wat misschien verwijst naar het leven van de auto in Japan voordat deze werd geëxporteerd.

De hele motoropstelling wordt aangestuurd door een Omex 600 ECU.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-30

De W58 versnellingsbak is uitgerust met een C’s quick shifter, terwijl de rest van de aandrijflijn hoogtepunten een TRD LSD met een cryogeen behandelde 3,9:1 eindaandrijving en Weir Performance heavy duty steekassen omvatten.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-1

Ik heb in de loop der jaren het genoegen gehad om veel goede Corolla’s te fotograferen, en dit behoort tot de allerbeste. Het is niet alleen dat het een uitzonderlijk schone en goed uitgevoerde build is, maar het feit dat het ook is gebouwd om te worden gebruikt, is gewoon de kers op de taart.

2021 Toyota Corolla Levin Gerry Power Speedhunters door Paddy McGrath-11

Het is niet echt een verrassing dat Gerry 15 jaar heeft gewacht om met de auto te rijden, dat is precies wat Gerry ermee wil doen. Als hij het een keer heeft opgebouwd, kan hij het altijd nog een keer doen. Al duurt het de volgende keer misschien niet zo lang meer…

Paddy McGrath
Instagram: pmcgphotos
Twitter: pmcgphotos
paddy@speedhunters.com

creditSource link

Taxitransport.eu
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart