Rivian is nu het grootste Amerikaanse bedrijf zonder verkopen

Voeg nog een mijlpaal toe aan Rivian Automotive’s zinderende en verrassende run als nieuwe voorraad: het is nu het grootste Amerikaanse bedrijf qua marktwaarde zonder inkomsten.

De fabrikant van elektrische vrachtwagens, gesteund door Amazon en Ford, heeft Lucid Group Inc., een tegenhanger van elektrische voertuigen zonder verkoop op zijn naam, bovenaan de lijst gezet.

De aandelen van Rivian zijn met 67% gestegen ten opzichte van hun eerste openbare aanbiedingsprijs van $ 78 op woensdag. Het is slechts ongeveer 25% winst verwijderd van het inhalen van Volkswagen AG, een van ‘s werelds grootste autoproducenten, in marktwaarde. Ondertussen zag Lucid zijn aandelenkoers dit jaar met 339% stijgen. Het ging in juli naar de beurs via een fusie met een bedrijf met blanco cheques.

“(Het is) verbijsterend als het nog geen waarneembare inkomsten heeft opgeleverd”, zegt Michael Hewson, hoofdmarktanalist bij CMC Markets, over de waardering van Rivian.

Elektrische voertuigen trekken belangstelling van investeerders sinds medio 2020, toen regeringen, beleidsmakers en bedrijven plannen aankondigden om in de industrie te investeren te midden van een groeiende urgentie om de klimaatverandering aan te pakken. Recente sterke resultaten van Tesla en een grote duw van autoverhuurbedrijf Hertz naar EV’s hebben alle aandelen in de ruimte een boost gegeven.

Rivian’s rally voor de derde dag op rij klom zijn marktwaarde op vrijdag boven Mercedes-Benz-maker Daimler AG, nadat hij de afgelopen twee dagen voorbij de marktwaarderingen van Ford en General Motors Co. was geracet.

creditSource link

Taxitransport.eu
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart