Toyota hervat volledige productie in Japan vanaf december

Toyota heeft aangekondigd dat het verwacht dat al zijn fabrieken in Japan vanaf december weer normaal zullen draaien, met een productieprognose van 800.000 voertuigen.

Deze hervatting zal de eerste keer zijn dat alle 14 van zijn productiefabrieken en alle 28 assemblagelijnen normaal zullen werken in zeven maanden sinds mei van dit jaar, en het doel van 800.000 eenheden omvat het herstelvolume van de impact van eerdere productiebeperkingen.

Als dat wordt bereikt, zal dat een recordcijfer zijn voor de maand december, zei de automaker. Toyota handhaaft zijn productieprognose van negen miljoen eenheden voor het fiscale jaar dat eindigt in maart 2022.

Vorige maand verminderde Toyota zijn wereldwijde voertuigproductie voor november met maximaal 15% vanwege een tekort aan chips. Dit was te wijten aan een vermindering van de levering van onderdelen in september en oktober als gevolg van toenemende Covid-19-infecties in Maleisië en Vietnam in die tijd, waardoor Toyota zijn productieprognose voor het hele jaar verlaagde tot negen miljoen voertuigen. Toyota’s wereldwijde productievolume van ongeveer 760.000 eenheden in december 2020.

Eerder in augustus van dit jaar zorgde het wereldwijde tekort aan halfgeleiderchips ervoor dat Toyota zijn productievolume voor Noord-Amerika tot september met 170.000 eenheden verminderde, terwijl daarvoor in juli het Japanse merk ook de productie stopzette in drie van zijn productievestigingen in Thailand vanwege een tekort aan onderdelen.

Toyota zei dat het zich zal blijven inspannen om zijn toeleveringsketen met zijn leveranciers te versterken en al het mogelijke zal doen om auto’s zo snel mogelijk aan klanten te leveren, en bedankt “alle betrokken partijen” voor hun steun bij het helpen handhaven van de productie.

creditSource link

Taxitransport.eu
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart