Wuling lanceert op GSEV gebaseerde EV’s in Indonesië in 2022

Op de Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) van dit jaar introduceerde PT SAIC General Motors Wuling Motor Indonesia (ook wel bekend als Wuling Motors Indonesia) het Global Small Electric Vehicle (GSEV)-platform samen met twee modellen gebaseerd op de speciale EV-architectuur.

Deze omvatten de Wuling Hongguang Mini EV en Baojun KiWi EV (voorheen bekend als de E300 vóór de update van augustus 2021), beide producten die voortkomen uit een joint venture tussen SAIC Motor, General Motors en Liuzhou Wuling Motors.

“De introductie van de GSEV door Wuling op GIIAS 2021 vertegenwoordigt onze toewijding om het programma van de Indonesische regering te ondersteunen om de elektrificatie van voertuigen te versnellen. Dit initiatief toont de ernst van Wuling in de auto-industrie en onze participatieve rol door in de nabije toekomst elektrische voertuigen te presenteren aan Indonesische consumenten”, aldus Han Dehong, vice-president van Wuling Motors Indonesia.

Hij voegde eraan toe dat op GSEV gebaseerde voertuigen zeer succesvol zijn geweest in China, met tot nu toe meer dan 650.000 verkochte eenheden. “Het succes van het Wuling GSEV-platform in zijn thuisland en de vraag van de wereldmarkt hebben Wuling gemotiveerd om zijn elektrische producten te presenteren en deel te nemen aan de ontwikkeling van het EV-ecosysteem in Indonesië”, aldus Han Dehong.

Volgens rapporten van Kompas en JPNN, is Wuling Motors Indonesia van plan om volgend jaar op GSEV gebaseerde EV’s in het land te lanceren die worden geproduceerd in de autoassemblagefabriek van het bedrijf in Cikarang, West-Java.

Het bedrijf heeft niet specifiek aangegeven welke modellen zullen worden verkocht, maar het zouden heel goed de twee kunnen zijn die op het podium van GIIAS worden gepresenteerd. Beide zijn kleine EV’s, met een KiWi EV van slechts 2.894 mm lang, 1.655 mm breed en 1.595 mm hoog, met een wielbasis van 2.020 mm.

De KiWi EV met vier zitplaatsen heeft een lithium-ijzerfosfaatbatterij van 31,9 kWh die een achteraan gemonteerde elektromotor aandrijft met een vermogen van 54 pk (54 pk of 40 kW) en een koppel van 150 Nm. Hij heeft een topsnelheid van 105 km/u en kan ongeveer 305 km afleggen op een enkele lading – hij ondersteunt AC- en DC-laden.

Ondertussen is de Hongguang Mini EV 2.917 mm lang, 1.493 mm breed en 1.621 mm hoog, met een wielbasis van 1.940 mm. Het heeft een 27 pk (27 pk of 20 kW) en 85 Nm elektromotor aangedreven door een 9,3 (120 km actieradius) of 13,9 kWh (170 km actieradius) lithium-ionbatterij voor een topsnelheid van ongeveer 100 km /H.

creditSource link

Taxitransport.eu
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart